10 July 2017   

3 min read
Residents work together to beautify village


When residents at Tarneit Skies Retirement Village started commenting on the community centre entrance, Paul Elsey, Village Manager sprung into action.

With some clever financial planning, Paul obtained the funds he needed to kick start the beautification project.  The aim was to revamp the entrance area, making it more inviting and reflective of the gorgeous village our residents are so proud of. 

Over six months, Paul worked with our residents and Darren Briggs from Programmed Property Services, to choose a design that everyone was happy with. 

“Having a small but positive working group was invaluable to the success of the project,” said Paul.

With a budget of $10,000, the project began with an idea for an ornamental centrepiece and evolved through collaboration with residents to the final layout we see today.

Residents were very involved in the project from the beginning, with some visiting nurseries for ideas. Adds Paul, “One of our residents drove around taking photos for inspiration.”

After six months of planning and seven days of labour, the new entrance was unveiled last month. And the verdict?

“One resident had been away in hospital for a few weeks – when she returned she saw the changes and started crying because she said it looked so lovely and made her home even better.”

Residents were also treated to a stunning autumn sight when the tree leaves recently turned into a splendid array of orange and red, perfectly blending in with the village colours.

To see our new entrance in all its glory or to find out more about the village, visit us at 250 Thames Blvd, Tarneit.

"One resident had been away in hospital for a few weeks – when she returned she saw the changes and started crying because she said it looked so lovely and made her home even better." -Paul Elsey, Village Manager